Even voorstellen

 

Mijn naam is Annemarie Kattestaart , ik ben al mijn hele leven bezig met textiel. Op de lagere school maakte ik kleertjes  voor mijn Barbie en breide en haakte knuffels.  Later borduurde ik tafelkleden voor de uitzet (dat deed je toen nog) en voor de babykamer kwamen geborduurde gordijnen en een zelf bekleedde wieg.  .

Het werken met textiel is mijn passie , ik word blij van het creëren van leuke werken van gebruikte kleding  zodat het niet op de grote afvalbergen terecht komt. Duurzaam en goed voor het milieu.

 

1983  toen begon het recyclen al…………..Voor mijn opgroeiende kinderen en mijzelf zat ik regelmatig achter de naaimachine. Soms maakte ik van 2 gedragen broeken 1 nieuwe voor mijn zoons

 

In 1996 verhuisde ik met mijn gezin naar Rozenburg en was er jaren weinig tijd voor handwerken. Toen het weer wat rustiger werd heb ik  de naalden weer opgepakt  en veranderde het nuttige handwerken in het maken van ‘kunst’

  

Later ben ik, mede onder invloed van de tijd, verder gegaan met  recyclen  van textiel. In de kringloop winkels kocht ik antieke gehaakte kleedjes en maakte daar de mooiste dromenvangers van, zijden bloesjes veranderden in Kerstballen, vazen werden omgehaakt, windlichten gehaakt, tassen van jeans enz. enz.

 

Tegenwoordig gebruik ik alles wat ik tegenkom en bruikbaar acht voor het maken van leuke objecten.

 

Een deel van mijn werk heb ik hier verzameld. . ……..

 

Annemarie